УВАГА ГРОЗИ !!!

Шановні Абоненти!
Нагадуємо вам, що у весняно-літній період необхідно враховувати можливий вплив грози (атмосферної електрики) на працездатність вашого обладнання, підключеного до електромереж та мереж зв’язку. Під час грози в результаті впливу блискавки комп’ютери, телевізори та побутові прилади можуть вийти з ладу. При цьому, як правило, такі прилади не підлягають гарантійному ремонту.

Гроза є некерованим стихійним природним явищем. Вплив блискавки чинить вплив, як на працездатність мережевого обладнання провайдера, так і на абонентські пристрої, підключені до цієї мережі. Небезпечні для електронних пристроїв напруги при розрядах блискавок здатні вивести з ладу велику частину пристроїв підключених до мережі 220V та мереж зв’язку.

Основними правилами користування побутовими та комп’ютерними приладами під час грози є такі:

  • Не працювати та не залишати увімкненими прилади та комп’ютери при наближенні грози, а тим більше під час грози.
  • Вимикати всі прилади, що працюють від мережі 220 V, з розеток, особливо коли залишаєте приміщення без нагляду.
  • Для провідних абонентів багатоповерхових будинків – від’єднувати мережевий кабель від мережевої карти комп’ютера або інших мережевих пристроїв (роутери, ноутбуки, телевізори, монітори та ін.).
  • Вмикати всі прилади лише після того, як гроза повністю закінчиться.

Нагадуємо, що користувач самостійно несе відповідальність за стан, експлуатацію та збереження свого обладнання, в тому числі у разі його пошкодження від розрядів блискавки та статичних наведень.
Ми закликаємо Вас дотримуватися правил безпеки під час грози і тоді Вашому обладнанню нічого не загрожуватиме!

Прокрутити вгору